SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

JOMMMM LAYAN IKLAN...

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

Wednesday, September 30, 2015

Hidup adalah PILIHAN
Samada kita nak jd ORANG KALAH  atau PEMENANG

Yg pasti...aku masih orang yg sama...
L.O.V.E My Simple Life...


Saturday, May 31, 2014

Lamanya x bersiaran kat blog kan? Rindu tp kdg2 blur xtau nk berceloteh gape. Life skrg Alhamdulillah...

cerita semalam miscarriage pertama kali selama diberi kenikmatan mengandung dan bersalin...sedih? Xsgt...sbb dah lama REDHA. Ada lg ujian yg lebih berat dr tu pernah dan sedang dilalui. Allah kan Maha Mengetahui. Perancangan-Nya adalah yg sebaik2nya. Semua adalah milik Dia, Dia yg bagi...dan Dia jgk yg ada hak untuk menuntutnya balik. Mungkin ini adalah yg terbaik sbb kalo ikutkan mmg saya bersedia lg nk menambah. Tp rezeki dtg dan saya mmg terima dgn hati terbuka. Allah xmenguji kita kalo kita xmampu kan? 

Sakit ke miscarriage? Huhuhu...pertama kali rasa. Mmg rs macam nk bersalin. Bezanya xberada dlm labour room je. Tgh2 tgu turn msk jumpe doc rasa sakit mcm nk bersalin...xtahan...suh Pak Hencik gosok belakang. Masih hilang...makin rancak sakit...huhuhu...terpaksa bgn dr kusi...berjalan gi mari g mari...sampai rs mcm nk meneran. Duduk bertinggung kjp dgn harapan sakit tu hilang. Skali rasa ada benda kuar! Serentak dengan aliran panas mcm bersalin tuh. Ya Allah! Tu je kuar kat mulut. Pak Hencik dah cuak. Dah kuor dh ni bang...basah habis dah suor yg pakai. Pad limpah berserta rasa ada benda je seketul besar penumbuk yayan! Sib baik pakai suor hitam. Kalo kale lain mesti semua yg duk tepi2 tu terkejut...huhuhu...Ya Allah...terima kasih Ya Allah kerana permudahkan mcm yg kakak2 sblm ni. Cuma bezanya baby xberpeluang macam kakak2. Xpe...Allah lbh sygkan awak. InsyaAllah. Kita jumpe kat sana.

Wednesday, June 12, 2013

wordless wednesday





PEACE!!!! SAYALAH YG BERTANGGUNGJAWAB UTK KEJADIAN DIATAS TU...HEHEHEHE

Do cekak nk peram oh nihhh...

penyakit bila Pak Hencik kije mlm...
aii mesti dok leh nk lelap...aduhlaaa...
nih Pak Hencik xdok utk 4.5 ari sbb jaga anakanda ke-2 kat husm
lg2lah mata ni wak prangai...huhuhu...

gane dop au Pak Hencik dnung...
selesa dok xau tido...
P Pak Hencik tu campak la mana pung...
mmg yer bules tido selena lenanya lah...
jenihan dok makan saman...
kalo pitis rm1k ngan tido...yer pilih tido ag...
ms kassih lu sokmo mlm2 aku ckp ngan gagang tpn jer
dia sesedap rasa bleh tiddo!!!!! aduhlaaa...
sib baik ah bleh awek hok dok makan saman gop..hahaha

saya rindu Pak Hencik saya...siyes! :,(

Tuesday, June 11, 2013

TESTIMONI BIO EVER & BIO VELOCITY SLEEP MATE - BVSM

Salam...saya nk langsaikan hutang saya dgn kak Fai Mohammad & kakPozimah Othman hari ni...hehe...saspen x? Hehe...saya nk kongsikan testimoni BVSM...kak faizu yg perkenalkan...kak pozimah yg sampaikan benda tu pd saya...jd saya terhutang satu testimoni yg saya janjikan pada mereka...;) 

Anak ke-2 saya disahkan Brain Tumour pd October 2012 - MEDULLOBLASTOMA STAGE IV. yg mana ketumbuhan ni drpd jenis yg paling AGGRESIF. Cuma mengambil masa beberapa bln shj utk membesar sehingga 6.0cm x 5.0cm x 5.0cm x 5.0cm...dah pun selamat menjalani pembedahan pd 03hb April 2013 yg lps. Sblm pembedahan kami telah diberitahu oleh pakar di HKL risiko yg mungkin berlaku semasa dan selepas pembedahan utk membuang ketumbuhan tersebut disebabkan dgn saiz ketumbuhan itu telah mengambil ruang otak di bhgn itu seterusnya menolak otak ke blkg. Malah sblm pembedahan lg anak saya dah lost balancing control...anak saya berjalan huyung hayang dan terpaksa dipimpin. Apa yg paling membimbangkan adalah kedudukan ketumbuhan tersebut, melibatkan saraf tunjang yg mana pembedahan itu berkemungkinan akan menyebabkan lumpuh dan juga boleh menyebabkan anak kami akan bisu. Kami berserah kpd Allah...semua adalah drpd Dia...Alhamdulillah slps pembedahan...jangkaan doktor yg anak sy berkemungkinan lumpuh tidak tepat malah dr atas katil dlm ICU dgn wayar yg berselirat dibadan...wayar penafasan yg belum dibuang...anak saya minta kertas dan pensel utk bagitau saya dan suami apa yg dia cuba sampaikan sbb xmampu utk bercakap dgn betul. Tingginya semangat juang yg ada pd anak kami kan? Masa tu lah saya perasan sesuatu...anak saya tiada espression muka! Dr bhgn bawah hidung dan keseluruhan mulut sehingga bawah dagu...hilang deria rasa. Manakala anak mata hitam sblh kanan tidak boleh bergerak ke kiri dan kanan. Hanya Allah sj yg tahu perasaan saya dan suami. saya teringat ada terlihat satu krim yg berfungsi utk saraf...dan pernah terbaca testimoninya. Saya takut anak saya akan hilang semangatnya...saya tekad utk mencuba Bio Ever. Saya bgtu pd suami...kebetulan suami pernah tgk di FB salah seorang sahabat sekolahnya dulu. Terima kasih kak faizu sbb sudi dtg hantar ke wad neuro HKL...terus terang saya sbnr kurang percaya sbnrnya tp saya mencubanya sbb saya nk bg semangat pd anak saya...saya nk dia percaya yg ada ubat yg akan menyembuhkan dia. Saya xmahu anak saya putus asa...hilang semangat. Malah berkali2 saya bgtu kak faizu saya cuma nak try supaya anak saya x hilang semangat bila dia tgk saya dan suami berusaha utk mencari penawar utk dia...saya nk dia percaya dia akan sembuh seperti sediakala. Apabila kak faizu perkenalkan BVSM...saya tergelak...dlm hati saya terdetik jgk...xkan la dgn selai selimut yg plain gitu je dpt pulihkan anak saya...tp saya try jgk mlm tu...dan xrs apa2 pun. Mungkin sbb saya xpercaya kot...hehe...tp suami saya kata ada rs mcm cas elektrik masa dia try...rs mcm ada semut kecik2. Saya tya nk try ke? Suami saya kata xsalah pun kalo nk try tp kami kn tgu sehingga dicas anak dr hospital sbb takut tak cukup nk bayar kos pembedahan. Kak faizu dgn baik hatinya offer nk tlg bayarkan dulu. Sekali lg terima kasih kak faizu...kami xsempat ambil sblm blk trg...dan kak pozimah yg hantarkan pd kami. 

Hari pertama saya bawak balik BVSM...saya xbuka pun lipatan tilam tu...just peluk sambil tgk tv. Mmg tabiat saya peluk bantal sambil tgk tv...dan kebetulan saya tgh lipat BVSM nk bawak msk dlm bilik...saya tertido sambil tgk tv dan terjaga dlm jam 3.45pg...tuhan je tahu marahnya sy pd suami sbb xkejutkan saya msk tido dlm bilik. Lbh2 lg tido atas karpet gt jer...saya mmg xboleh tido kalo xde tilam. Sejak bersalin anak ke3 g saya x boleh baring atas lantai kalo xberalas...tulang pinggul saya sakit sgt bila nk bgn duduk. Oleh sbb nk marah saya lupa yg saya xrs sakit bila bgn lps sedar tidur tuh...msk bilik dgn hati bengkek sbb suami xkejutkan...hahaha...esoknya saya tya suami sbb apa xkejutkan saya mlm semalam...suami bgtu xsampai hati nak kejut sbb tgk saya lena sgt sampai berdengkur! Tipulaaaa...saya xpercaya. Hehehe...mn pernah saya tido selena tu sampai berdengkur sejak2 ada anak kecil ni. Tp suami beria kata...dia tak tipu...sbb tu dia xkejut. Okey...saya anggap suami saya bergurau je.. Saya start selsema dan sakit tekak...berkahak sehingga 2 mgu. Tp saya xgunakan lg bvsm lps tu sbb saya dah bg anak saya guna.

Lps operation, anak saya mcm kn strok sebelah kiri badan. Tgnnya xdpt digerakkan kalau xdibantu...kaki kirinya xdpt diangkat...bila berjalan dia akan seret je kaki dia. Saya bagi dia gn BVSM slps 2mgu operation...spjg 2 mgu sblm cuba BVSM tu mmg anak saya xdpt berjalan kalau xdipapah...kebanyakkan masanya Tok Abah akan dukung je. Hari pertama dia bgn dr tido slps gnkan BVSM pd mlmnya...kami serumah kalut cari dia xde atas katil! Rupanya dia msk tandas sendiri!!!!!! Tanpa bantuan dr Nekmanya seperti 2mgu yg sdh. Sy masih lg boleh berseloroh ngan Bonda sy...sy kate dlm gelak2 sebab toto tu kot...hahhhaha...tp sy masih xpercaya sepenuhnya pun sbb dokter yg merawat anak sy bgtu yg efek dr operation adalah bersifat temporary...maknanya anak saya akan kembali sediakala cuma memakan masa. Cuma saya selalu berdoa pd Allah mcm yg kak faizu ajarkan...semoga BVSM menjadi wadah penyembuh anak saya...kita hanya mampu berusaha tetapi Allah yg menentukannya. Alhamdulillah...dr hari pertama sy bwk balik BVSM sehari pun anak sy xpernah tido tanpa BVSM. Genap sbln anak sy dah xperlukan bbntuan utk berjalan dan hari ni 11hb jun 2013...anak saya dah mampu berjalan laju...kejar bergurau dgn adik2...Alhamdulillah...tp saya masih menangguhkan hutang saya dengan kak faizu dan kak pozimah sehinggalah saya terima wassap dr suami sy pg ni yg skrg ni sdg menunggu anak saya di HUSM utk rawatan susulan...anak saya buat MRI sekali lg pd awal bln mei utk rawatan susulannya bg membuang sepenuhnya ketumbuhan yg masih bersisa menurut pakar bedah yg ditinggalkan dlm 10% yg melekat pd salur dan pembuluh darah yg xdpt dibuang tempohari kerana risikonya boleh menyebabkan kematian disebabkan bleeding semasa proses membuang ketumbuhan tu. Selalunya saya yg byk bertanya pd dokter mengenai result MRI tapi HSNZ xsedia filem MRI cuma bagi cd utk diberikan pd HUSM. Jd saya xdpt penjelasan yg sepenuhnya la cuma kalau menurut laporan MRI atas skpg kertas tiada tanda2 ketumbuhan tu tumbuh balik dan tiada sisa yg tgl...dan jugak dibahagian tulang blkg clear tiada sisa yg jatuh ke bhgn tulang blkg. Alhamdulillah...sehinggalah hari ni saya mendapat wassap dr suami...yg mengatakan dokter di HUSM bgtu balance yg 10% tu xde pd result MRI yg latest!!! Ya Allah...syukur sesangat...rs nk menangis pun ada...terus msg kak fai bgtu...mcm xpercaya sbb lps operation tu ada buat CT scan...dan sy sdiri yg tgk dokter tjk ada lg sikit2 yg putih2 pd filem CT scan tu mengesahkan yg pakar bedah kata ada tgl dlm 10% lg sbb risiko terlalu tgi sbb melekat pd salur dan pembuluh darah. Syukur Alhamdulillah...berkat doa semua yg mengenali dan BVSM serta BIO Ever sebagai wadah penyembuh...xrugi pun melabur utk org yg kita syg...dan saya terfikir alangkah ruginya saya kalau xmencuba hari tu. Oh...saya lupa...anak mata hitam sblh kiri anak sy yg xberfungsi dah kembali berfungsi seperti sediakala slps saya urut mukanya dgn BIO ever selama sbln. Dan deria rs bhgn bawah hidung dan dagy dah kembali seperti biasa. Cuma anak saya masih belum dpt tersenyum dan bibirnya xberfungsi. Doakan anak saya akan kembali tersenyum yer...InsyaAllah...kalau xpercaya...boleh tepon utk dgr dr mulut saya sendiri 0199588081...


Terima kasih Allah...terima kasih yg sama2 mendoakan...terima kasih kak faizu....terima kasih kak pozimah...terima kasih BVSM dan terima kasih BIO Ever...




 BIO EVER 


BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)








saya xakan berkongsi sesuatu yg x meyakinkan...
Kepada Dia kita meminta...kepada Dia kita berserah...
Dan kita harus berusaha...
InsyaAllah...bak kata Bonda saya...Mak sedara saya...kawan2 saya

 Allah tidak akan menguji Hambanya melebihi kemampuan

 hambanya.”Allah tidak membebani seseorang 

melainkansesuai dengan kesanggupannya” 

(QS Al Baqarah [2] : 286



Ramai yg kata pada saya dan suami..."kalo aku lah duk teppak mum...dok au laa...kuat la mum..." hehehe...sebenarnya kami xsekuat yg dizahirkan pun...kami terpaksa melalui semua ni...hanya mereka yg pernah duduk ditempat kami jer yg akan tahu bagaimana rasanya...apa yg terpendam dihati kami...dengan Ujian dari-Nya ini menguatkan lg cinta dan kasih sayang antara kami...Ujian dari-Nya juga mengingatkan kami yg apa yg kami miliki hari ini semuanya adalah pinjaman dari-Nya...apalah hak kami utk menidakkan HAK DIA...kami cuma mampu berusaha semoga Anakanda akan sembuh seperti sediakala dan mampu tersenyum disebalik tawanya...

Kami sedang dan berusaha utk belajar erti REDHA...

BERMINAT UTK MENDAPATKAN BIO EVER & BVSM BOLEH HUBUNGI SAYA...
019-9588081

Monday, June 10, 2013

hari ini...ada apa dengan hari ini?


ada apa dgn hari ini?
emmm...10hb jun 2013
bermulanya perjuangan anakanda ke-2...
hari ni akan warded kat HUSM utk rawatan kemoterapi...
bilalah agaknya anakanda akan tersenyum kembali...
akan tibakah waktu itu?...sigh!
xbaik kan mengeluh...haish!
semoga anakanda akan tempuhi hari ini dan seterusnya dgn sabar dan tabah
semoga anakanda diberi kekuatan dan kuat semangat utk perjuangan ini
Amin Ya Rabbal Alamin...

Wednesday, May 8, 2013

bahasa budaya bangsa...hahahhaha...sesedap rasa je wak ayat!

Nok citer perihal penggunaan bahasa terengganu & kelantan...

Masa saya duk politek dulu, sekelas saya tu saya jer org puang tranung...lebih separuh dr org laki kelas plok seme tranung ngan kelantan. Jd kalo duk di kelompok org laki...saya mmg xdok masalah ah nak berkomunikasi nih...tapi bila nak masuk geng org puang ni masalah sket...yer pakat dok paham saya cakak. awal2 msk blajo tu saya dok cakak aner dlm kelas...cakak hok peting2 jer sbb member baik saya masa duk poli dulu nama yati gok pernah kata ke saya...ms tu br sminggu kot msk kelas...

"Eh! sha...engko boleh cakap bahasa standard tak? kitaorang tak faham laa engko cakap aper..."

sentap tau...aii senyap hampir 2 bln tau...muakakakak...p lepas tuh...seme hok saing ngan saya seme major dlm base tranung! bijjok ork pengaruh saya??? aper? aper? oooo...yg nama glemer SHA tuh, haah...mmg ms kat poli nama glemer aii sha...hahahhahahaha...kang kabo doh saing baik ms duk poli dulu nama yati gok...yer wak keras xmboh tukor nama yer...jd utk mengelakkan sebarang kekeliruan...dia sesedap rasa bg aii nama glemer tuh...asal bukan ROS sudoh ah...ayu ngak ah ros...dok sabboh lasung ngan perwatakkan keras kekon aii...hahahhahahahahahahha....

nok citer nyer hal saing baik saya benornyer...antara moment yg buat saya gollek suke ke saing tuh :

masa wak kijer ukur tanah...dia sekumpulan ngan budak laki kelantan kelas saya...keje ukur tanah akan melibatkan kayu pacang ngan alat2 yg sewaktu dgnnya yg memerlukan kami panjat situ sinim...blari...

kes pertama :
pejal : yati! bangak2 laa...panah nihh...
yati : eh faizal! engko kan...sedap jer mulut maki2 aku...engko je tau panas....habis tu engko tgk aku buat aper dr tadi? bla...bla...bla...
pejal : ?????

kes kedua dihari yg sama :
pejal : rukah la sket...buke tgi sangak pong...chekak duk chegak situ jah...
yati : faizal...engko jg sikit mulut tu...apehal engko tak puas hati ngan aku ke yg dr tadi duk maki2 aku! bla...bla...bla...
pejal :????
yati : Sha...faizal tu kan...muuuluuttttt mcm haram! asek nak maki aku jer dr tadi...bodoh betul laa...
Aku : dia kater aper? (eceh! cakap luie...hahhahahaha...p kater....bkn cakap orrr...hahhahaha)
yati : ada ker dia cakap aku bangang! dah la tgh panas...dah la tu...maki2 aku dlm bahasa dia...
Aku :  Eh pejal...mum kater gape ke dia? (pelik sbb rasa xdok dengo kawan tu  kater pelik2)
Pejal : mano ado kato gapo...kato gapo...dio tuh blebe jak takdi...aku suh yo bangak jah doh panas kettik duk tengoh pade...
Aku : hahahahha...bkn dia kater kat ko bangang...bangak tu maksud dia cepat! hahhahahahaha...
Yati : oooo yer ker....hahaha...dah tu td aper erk dia cakap...rukas ke aper ntah...
Aku : Rukah! hahahhahahha...rukah tu panjat!
Yati : bahasa tah hape2...manalah aku xsalah faham...(sengeh2)

Kes ke-3 
kerol : boddo ngohhh...bukkang wak gittu la...(dok dang abis ag ayat...)
Yati : Mulut engkoooo...macam bontot ayam! engko la bodoh aperhal lak kater aku bodoh!

aii??? gollek gulling bating oh setiapkali dia salah faham...hahhahahahhaha...jd ke satu kijje lok nak translate ke saing tuh...tuang bekeng pe gape...orang dok dang abis ayat...yer supoh seranah doh...ada skali tu siap nak balloh ngan awok laki dlm kelas...kalo org tranung takat perkataan boddo...bengong...gong...tu biasa ah kalo dang kiter rapat benor. Bukan nyuppoh...penyedap ayat! kalo cakap saya awak tuh dok mesra ag ah tuh...kalo aku mum tu br yer...tapi pantang orang tranung ngan perkataan "celaka". sebut celaka mmg sajer cari baloh ah...ke gane? hahahhahaha...tp celaka tu mainan jer kat org luor..."celaka engkooo...hahahaha" gura baru..."cih!!! (ciss) " tu se agi perkataan nak ajak balloh...hahahahaha...

Rindukan member baik aii tu...setiapkali saya nak blk kg jer pung cuti sem...dia beria2 oh nangis berdrohong mcm ge dok juppe oh, Pak hencik rajin ah maroh ke saya sbb wahi ngosek saing tu sapa nangis setiapkali Pak Hencik mari amek nk blk kg...aii kan lemak berkrim disukai ramai...kah kah kah...ramai la sayang...wek!!!!!! muttoh ija!....hahhahahaha...







FAKTA PRU13

MENOLAK AUTA DENGAN FAKTA…

Kecoh sekarang ni ahli parlimen Malaysia ramai yang Bukan Melayu. Aduhai.. adakah kita mengalami kerosakan minda yg parah.. DAP bertanding di kawasan Cina menghampiri majority dan lawannya adalah MCA, MIC dan Gerakan.

Jika DAP kalah sekalipun Melayu tak akan bertambah dalam Parlimen sebab DAP lawan MCA, MIC dan GERAKAN. Malah Kemenangan Pakatan Rakyat ini menyebabkan Melayu bertambah dalam Parlimen dan DUN, saya bagi contoh:-

Kerusi Parlimen :-
1. Rafizi (PKR) menang vs Gary Lim (BN) - PANDAN
2. Dr Siti Mariah (PAS) Menang vs S. Murugesan (BN) - KOTA RAJA
3. Tan Sri Khalid (PKR) Menang vs Tan Kok Eng (BN) - BDR TUN RAZAK
4. Imran Hamid (PKR) menang vs Kong Cho Ha (BN) - LUMUT
5. Dato Arif (DAP) menang vs Hoh Khai Mun (BN) - RAUB
6. Kamarul Bahrin (PKR) menang vs V.S Mogan (BN) TLK KEMAMANG
7. Khairil K. Johari menang vs Teh Leong Meng (BN) BKT BENDERA

Kesimpulannya :
Menang Pakatan Rakyat bermakna 7 Ahli Parlimen Melayu bertambah dalam Parlimen. Jika Pakatan Rakyat Kalah, kita akan kehilangan 7 ahli parlimen Melayu

Kerusi DUN:-
1. Azman Nasarudin (PKR) menang vs S. Ananthan (BN) – LUNAS, Kedah
2. Dato Anuar Abdullah (PAS) menang vs Tan Ken Ten (BN) – KOTA LAMA, Kelantan
3. Azan Ismail (PKR) menang vs Dato Toh Chin (BN) – BANDAR, Terengganu
4. Tengku Zulpuri (DAP) menang vs Dato Chuah Boon (BN) – MENTAKAB, Pahang
5. Mohd Rashid (PKR) menang vs Wong Mun (BN) - PANTAI JERJAK, Penang
6. Dr Idris (PKR) menang vs K. Parthiban (BN) – IJOK, Selangor
7. Amunul Huda (PAS) menang vs Teo Yew (BN)- PARIT YANI, Johor
8. Abdullah Husin (PAS) menang vs M. Sorianarayan (BN) – PUTERI WANGSA, Johor

Orang bertanya kepada saya bagaimana pula seorang Melayu, Ghani Othman boleh kalah dengan Lim Kit Siang. Saya katakan Ghani Othman cari penyakit. Dia bertanding di kawasan (Cina 52%) (Melayu 34%) selebihnya India. Parlimen ini dulunya adalah milik MCA.

Kalau UMNO masih bangkitkan isu Melayu dan bukan Melayu ni. Saya nak tanya bagaimana pula Kawasan majoriti Melayu, bukan Melayu BN boleh menang. Melayu UMNO undi siapa? saya senaraikan

1. PARLIMEN Smpg Renggam (M- 56%) Suhaizan (PAS) kalah vs Liang Teck Meng (BN)
2. PARLIMEN Tjng Piai (M- 52 %) Dr Mahzir (DAP) Kalah vs Wee Jack (BN)
3.PARLIMEN Batu Sapi (Islam 51%) Hamzah (PAS ) Kalah vs Tsen Tsau (BN)
4. DUN Gurun (M- 57%) Salma Ismail (PKR) Kalah vs. Dr Leong (BN)
5. DUN Cheka (M- 69%) Cikgu Abas (PKR) kalah vs Dato Fong (BN)
6. DUN Gambir (M- 56%) Dato Mahfoz Mohd (PAS) kalah vs M. Aso (BN)
7. DUN Chenderiang (M-36%, C-30%) Amani Abdullah (PKR) kalah vs Dr Mah Hang(BN)
8. DUN Pemanis (M- 56%) Cikgu Normala (PAS) Kalah vs Lau Chin (BN)
9. DUN Kahang (M-74%) Hamdan (PKR) kalah vs R. Vidyanathan (BN)
10. DUN Pulai Sebatang (M-63%) Ungku Mohd Nor kalah vs Dato Tee Seiw (BN)
11. DUN Tg Aru (Islam – 52%) Hamid Ismail (PAS) kalah vs Yong Oui (BN)
12. DUN Bingkor (Islam 38%) Ahmad Shah (PKR) kalah vs Kennedy John (BN)
13. DUN Merotai (Islam-53%) Ahmad Dullah (PAS) kalah vs. Pang Yuk Ming (BN)

Masih percaya dakyah UMNO. UMNO menipu kita selama ni dengan memainkan sentiment perkauman. Sebenarnya yg merosakkan Melayu dan menggadaikan masa depan melayu adalah pemimpin UMNO.

Hentikan main isu perkauman jika anda tak tahu fakta sebenar.

Suhaimi Md Saad (official)
Ketua Penerangan PAS Pahang.


satu jer dlm kepala saya...apa perasaan bangsa cina yg setia menyokong BN? apa perasaan calon2 yg terdiri drpd bangsa cina yg menang bila isu perkauman ini dimainkan oleh pihak BN sendiri? kalo satu masa nanti bangsa cina bergabung bangkit menentang melayu...bkn sbb PAS & PKR bergabung ngan DAP pun...tp sbb sentiment perkauman yg dimainkan oleh pihak BN sendiri...mana tau kan...calon2 bangsa cina dlm BN yg menang rasa dikhianati bergabung dengan calon cina DAP...McA...MIc & GERAKAN membentuk satu pakatan baru menentang bangsa melayu. Agak2 apa maksud sebenar 1 malaysia yg dilaungkan oleh PM kita? xsepatutnya sentiment sensitif ini dimainkan...lgpun... saya rasa ramai diantara kita xtau yg DAP bkn terdiri daripada bangsa cina sahaja kan? hurm...tulah pendapat saya sbg rakyat dan sebagai surirumah jer pun..hehehehehe...tp saya pun rakyat malaysia yg mempunyai hak untuk bersuara kan? kan? kan? hehehehe...saya bknlah ahli politik yg tegar pun...tp saya bkn jgk lalang...

peace no war...tak best la sentiment perkauman ni dimainkan...sbb ramai gak kawan2 ms blaja dulu terdiri dr kawan2 cina dan india...sigh! banyak cara lagi yg boleh dijadikan modal nak raih undi bangsa melayu kita...

ayahanda...

Sengeh sorang2 tringatkan jawapan ayahanda tghr isnin mareng dulu...

Abah : Ptg ni ada nok melleh lembu kat surau mujahiddin nih...sekor ke 2 dok au...sekor ada doh hok org v tuh...lembu kita sakit kaki lake...kalo dok abah igak doh sekor ag...tranung melleh 10 ekor rasa bunyi2...
Anak : Kalah pung melleh lembu gok ke Abah?
Abah : DOH ORANG KALAH DAKYAH MAKAN AH??? (ni kn bc ngan intonasi tranung pure yer...ngan nada nganjing gitew...hahahaha)
Anak : hahahhahahahahhaha....(gollek suke...aduhlaa...kdg2 jawapan ayahanda ni ringkas je tp bisa...hahahahhaha)

tringat ms first time abah bg bawak kete...dia duk sblh (biasa bawak curi2 jer time abah xdok gumoh...hehehe)...tgk doh bt atas jalan p jeling ke abah tepi...abah jeling ngan ekor mata jer tgk anak yer ni nak wak gane...debbo ngan jelingan abah tu aii langgor jer bt tuh! nak ngelok2 ala2 pro kang takut kena maroh...skali abah kater...LAINKALI JUPPE BATU TGH JALAN...JGN NGELOK! LANGGOR JER! gulp...hahahahhahahahahahha...nak msk simpang umah aii pgg dah gear nk tukor...skali terpandang abah jeling...dok jadi nk tuko gear...aii hentam jer ngan gear 4 tu...berdesso enjin kette...abah kater...EMM...ORANG KALO NAK MASUK SIMPANG...DAKYOH TUKKO2 GEAR TUH...BIAR DESSO GITUH!!! ya ampun...aii bertobat dah xmboh bawak kete kalo ayahanda ada teppi...waaaa...

LOVE AYAHANDA NGAN BONDA KETAT2!

Wednesday, May 1, 2013

wordless wednesday

Hoh tohhh!!! wordless wednesday etep doh...hahaha...
biar gambo berbicara...
ada benda yg hari ni xboleh nk beli ngan duit...
KENANGAN
sentimental value...14 tahun oh duk dlm wallet...hehe
pemberian Pak Hencik..
aku ader....korang ader??? non hadooo...hahahahaha...






pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service